Nofoaga ma Faleaiga Fautuaina i Warsaw, Polani

Le Malo o Polani o loʻo i le ogatotonu o Europa, o atunuu Polani na afua mai i le soʻotaga a Polani, Visva, Silesia, East Pomerania, Mazova ma isi ituaiga. Iā Setema 1,1939, na osofaʻia ai e le ʻau Nasi Siamani Polani, ma pa ai le Taua Lona Lua a le Lalolagi, ma faavaeina ai le Malo o Polani ina ua uma le taua. O Polani ose atunu'u e feololo le atina'e, o se atunu'u taua fa'ato'aga ma falefaigaluega ma o le atunu'u sili ona to'atele i totonu o Europa tutotonu ma Sasa'e. O Polani o se sui o le Faalapotopotoga o Fefaatauaiga a le Lalolagi, o le Faalapotopotoga mo le Galulue Faatasi ma le Atinae o le Tamaoaiga, o le North Atlantic Treaty Organization ma le Iuni a Europa. O Warsaw o le laumua o le atunuu Polani. O iinei le taua o tafaoga maimoa ma faleaiga i le aai o Warsaw.

Nofoaga Turisii Warsaw

1. Le Falemataaga o Talafaasolopito o Warsaw 

Faaopoopo:ul. Mordechaja Anielewicza 6

O le Falemataaga o Talafaasolopito o Warsaw na fausia i le 1936, ma le 15-minute muamua ata uliuli ma paʻepaʻe na ulufale atu i le falemataaga. O loʻo faʻamauina ai le manuia o Warsaw, tusiata, aganuu, ma le mamalu na taʻua muamua o Pale, faʻapea foʻi ma le faʻaumatia o Warsaw i le taua ma le toe fausiaina o le aai.

1
2

2.Łazienki Królewskie ma Warszawie  (Paka o Wadzinkie

Faaopoopo: Agrykola 1

O le Royal Łazienki o le nofoa o le taumafanafana o le Tupu Stanisław Aokuso, lea e faʻafefiloi lelei ai se fausaga faʻapitoa faʻatasi ma ona siosiomaga masani e faʻaalia ai togalaau matagofie.

3
4

2. Castle Square(Plac Zamkowy)

Faaopoopo: Junction ul. Miodowa ma Krakowskie Przedmieście,01-195

Warsaw Castle Square o se sikuea i le laumua o Polani Warsaw, o se tasi o nofoaga sili ona matagofie. O loʻo tu i luma o le Royal Castle ma o le faitotoʻa mai le taulaga i aso nei o Warsaw i le Old Town. O le Castle Square e fa'apotopoto ai tagata asiasi ma tagata o lo'o nonofo i le lotoifale e matamata i fa'aaliga i auala, fa'apotopotoga ma konaseti. O fale i le sikuea na faʻaumatia i le Taua Lona Lua a le Lalolagi, ma ina ua maeʻa le taua, na toe faʻaleleia fale autu: o le maota o le tupu, o koluma Sigismund i le ogatotonu o le sikuea, o fale felanulanuaʻi ma puipui tuai o nofoaga ia e tatau i tagata asiasi uma. tu'i i Warsaw.

5
6

4.Copernicus Science Center

Faaopoopo:Wybrzeze Kosciuszkowskie 20

E tu i le Vaitafe o Warsaw Visa, le laumua o Polani. Na fausia ia Novema 2010 ma o le nofoaga autu faasaienisi sili ona tele i Polani. Faʻaigoaina i le lauiloa Polani tagata suʻesuʻe fetu ma le mathematician nicolabepnicus, o le nofoaga autu o le faasaienisi e "faʻatagaina tagata lautele e fausia se lalolagi faauo ia te ia lava ma le natura e ala i le atinaʻeina ma le faʻaaogaina o le saienisi". E taʻitaʻia ai tagata lautele e faʻatino tulaga taua o le saienisi, faʻamaoni, tatala, felagolagomaʻi ma le tausia o le siosiomaga, ma faʻamalosia tagata ia malamalama i le lalolagi e ala i le faʻataʻitaʻiga ma faia gaioiga faʻatatau.

7
8

5.Le Cultural Palace of Science i Warsaw

FaaopoopoPlac Defilad 1

O loʻo i le ogatotonu o le Science Cultural Palace o se tasi o faʻailoga lauiloa i Warsaw. O le maota maualuga, na fausia i le 1950s, o se meaalofa mai Stalin i tagata Polani. I le 234 mita (767 futu) maualuga, o le fale aupito maualuga lea i Polani. I le 2007, na aofia ai le Warsaw Cultural Palace of Science i le lisi o measina talafaasolopito a Polani.

9
10

Sushi pito i luga 5Restaurants i Warsaw

1. Sushi Kado

Ta‘u:+48 730 740 758

Fa'aopoopo:Ulica Marcina Kasprzaka 31, Warsaw 01-234 Polani

O le faleaiga sushi sili i Warsaw, ma se siosiomaga lelei 'ai ma le atoatoa auaunaga 'ai, ofoina sushi, meaai tuufaatasi Iapani, talafeagai mo vegetarians.

11
12

2.OTO!SUSI

Ta‘u:+48 22 828 00 88

Faaopoopo:ul. Nowy Swiat 46 Zalecany dojazd od ul.Gatczynskiego,

Faleaiga sushi taugofie ma mea'ai i le leva o le po ma mea'ai e leai se kulūlū i se siosiomaga lelei ma lelei auaunaga. Sushi, inu eseese, aoga le tofo.

13
14

3. Art Sushi

Ta‘u:+48 694 897 503

Faaopoopo:Nowogrodzka 56 latalata tele ile faletalimalo Marriott

Sushi e fou ma suamalie, faʻatasi ai ma tagata faigaluega faʻapitoa faʻapolofesa, tulaga maualuga faʻafanua ma siosiomaga paganoa.

7
16

4.Wabu Sushi & Tapas Iapani

Ta‘u:+48 668 925 959

Faaopoopo:ul. plac Europejski 2 Warsaw Spire

Sushi lelei ma le tofo sili ona lelei, foliga matagofie, faleaiga meaai Iapani maaleale.

17
8

5.Maestro Sushi & Ramen Faleaiga

Ta‘u:+48 798 482 828

Faaopoopo:Józefa Sowińskiego 25 Faleoloa U2

O le faleaiga sushi lea i Warsaw, o latou mea Iapani e lauiloa, e le gata i lea, ae faʻapea foʻi ma iʻa ma ramen, e mafai ona e 'aiga i le aoauli poʻo le 'aiga o le afiafi iinei, e lelei tele le laulau.

9
20

Taimi meli: Iul-31-2024