Dragon Boat Festival – Fa'amanatuga Fa'aSaina

O le Dragon Boat Festival o se tasi lea o tausamiga faʻaleaganuʻu e sili ona taua ma faʻasalalau i Saina.O leE faia le tausamiga i le aso lima o le masina lona lima. Ole Ta'amilosaga Va'a Tarako ole tausaga ole aso 1 Iuni0, 2024. O le Dragon Boat Festival ei ai lona talafaasolopito e silia ma le 2,000 tausaga ma e eseese aganuʻu ma gaioiga, o le sili ona taʻutaʻua o le tuʻuga vaʻa tarako.ma ‘ai Zongzi.

图片 2

O le Dragon Boat Festival o se aso mo mafutaga faaleaiga e faamanatu ai le fatusolo lotonuu ma le faifeau o Qu Yuan mai le Vaitaimi o Taua i Saina anamua. O Qu Yuan o se tagata aloaʻia faamaoni ae na ave faapagota e le tupu na ia auauna i ai. Sa ia le fiafia i le malaia o lona tina ma pule i lona ola e ala i le togi o ia lava i le Vaitafe o Miluo. Na matuā faamemelo tagata o le nuu ia te ia ma o lea na latou o atu ai i vaa e laveai o ia, pe toe maua lona tino. Ina ia taofia lona tino mai le ʻaina e iʻa, sa latou togiina fasi araisa i le vaitafe. Fai mai o le afuaga lea o meaai masani o aso malolo Zongzi, o dumplings e pei o se pyramid e faia i le araisa pulu ua afifi i totonu.lau ofe.

图片 1

O tuuga va'a tarako o le mea mata'ina lea o le Dragon Boat Festival. O nei tauvaga o se faailoga o le faasaoina o Qu Yuan ma o loo faia e nuu o Saina i vaitafe, vaituloto ma sami o Saina, faapea foi ma le tele o isi vaega o le lalolagi. E umi ma vaapiapi le vaa, e iai le ulu tarako i luma ma le siʻusiʻu tarako i tua. O leo fati a tagata ta'apalapala ma le fa'agasologa o foe o alo e fa'atupu ai se si'osi'omaga fiafia e tosina mai ai le to'atele o tagata.

图片 3

E le gata i le tuuga o vaa tarako, ae o le tausamiga e faamanatuina i isi tu ma aganuu eseese. E tautau e tagata se faatagata paia o Zhong Kui, ma talitonu e mafai e Zhong Kui ona tetee atu i agaga leaga. Latou te ofuina foi taga manogi ma nonoa filo silika e lima lanu i o latou tapulima e taofia ai agaga leaga. O le isi tu masani lauiloa o le ofuina o taga e tumu i laau afu, e talitonuina e taofia ai faamaʻi ma agaga leaga.

图片 5

O le Dragon Boat Festival o se taimi e potopoto faatasi ai tagata, faʻamalosia soʻotaga ma faʻamanatuina measina faaleaganuu. O se tausamiga lea e fa'aalia ai le agaga o le lotogatasi, lotonuu ma le tuliloaina o manatu maualuluga. O le tuuga o vaa tarako, aemaise lava, o se faamanatu o le taua o le galulue faatasi, naunautai ma le tutumau.

I tausaga talu ai nei, o le Dragon Boat Festival ua matua ulu atu i totonu o le nuu o Saina, faatasi ai ma tagata mai aganuu eseese o loʻo auai i faʻamanatuga ma fiafia i le fiafia o le taʻavale tarako. E fesoasoani lea i le fa'alauteleina o fefa'ataua'iga fa'aleaganu'u ma le malamalama, ma fa'asaoina ma fa'alauiloa tu ma aga masani o le tausamiga.

I le aotelega, o le Dragon Boat Festival o se tu ma aga faʻamamalu taimi e taua tele i le aganuu a Saina. O le taimi lenei e manatua ai e tagata le taimi ua tuanai, faamanatu le taimi nei ma tulimatai atu i le lumanaʻi. O le tuuga fautasi o vaa tarako ma ona tu ma aga masani o loo faaauau pea ona fiafia tagata mai le lalolagi atoa, ma avea ai o se mea faapitoa ma le faapelepeleina.

图片 4

I le masina o Me 2006, na aofia ai e le Fono a le Setete le Dragon Boat Festival i le vaega muamua o lisi o measina a le atunuu e le vaaia. Talu mai le 2008, ua lisiina le Dragon Boat Festival o se aso malolo faʻale-malo. Ia Setema 2009, na faʻamaonia aloaia ai e le UNESCO lona faʻaofiina i le Lisi o Sui o le Measina Faʻale-aganuʻu o Tagata, ma avea ai le Dragon Boat Festival ma uluaʻi tausamiga a Saina e filifilia e avea o se measina faʻale-aganuʻu le lalolagi.


Taimi meli: Iul-02-2024